תקני בטיחות מזון נועדו לאפשר ייצור מזון באופן בטוח, להפחית סיכונים אפשריים (כמו הרעלות מזון, אלרגיה, המצאות עצמים זרים במזון וכו'), ולמנוע ממוצרים לא בטוחים להגיע לצרכן.

ליווי מפעלים להקמה והטמעה של תקני ניהול איכות ובטיחות מזון בתקנים הבאים:
  • תקן ISO22000 – דרישות לניהול מערכת בטיחות מזון לכל הארגונים בשרשרת המזון.
  • תקן FSSC22000 – מערכת איכות משולבת לבטיחות מזון הכוללת שלושה תקניםISO9001 , ISO22000 ו- Pas230 הכולל הרחבת הקדם, פרק 7.2 ה ISO22000.
  • תקן BRC למזון – BRC – Global food standard.
  • תקן BRC/IoP – לאריזות מזון ותחומים הקשורים בייצור מזון.
  • תקן HACCP – לבטיחות מזון.
  • תקן ISO9001  – לניהול האיכות בדגש להתאמה למפעלי מזון
פעילויות ושירותים נוספים
  • ניהול דרישות חוק, רגולציה ודרישות לקוחות ומתן כלים לניהול השוטף של הדרישות.
  • זיהום צולב – חקר סיכוני זיהום צולב וניהול סיכוני זיהום צולב.
  • ביצוע חקר סיכוני בטיחות מזון –   .HACCP
  • ניהול אלרגנים.
  • אפליקציית אקסס לניהול מתכונים וערכים תזונתיים.
למי מיועד התקן?
  • יצרני מזון.
  • יצרני אריזות למזון.
  • יצרני חומרי עזר לתעשיית המזון.
מהן דרישות תקני בטיחות מזון?
  • ניהול מערכת האיכות ובטיחות המזון.
  • ניהול ובקרת התשתיות וסביבת העבודה.
  • בקרת תנאי ניקיון היגיינה וסניטציה.
  • הקמת מערכת לזיהוי, הערכה וניהול סיכוני מזון HACCP למניעת סיכונים אפשריים לצרכן הסופי.
מקצוענות וניסיון אישי

בליווי מפעלים בתחום בטיחות המזון אני משלב את ההשכלה הרחבה שלי בתחום הביוטכנולוגיה והמיקרוביולוגיה עם הניסיון המעשי לאורך שנים כמנהל ייצור בטבע ובמפעלים נוספים.

הוסמכתי כראש צוות בטיחות מזון בהתאם לתקן ISO22000,  עברתי הכשרות והסמכות רבות בנושאי בקרת תהליכים, ניטור מיקרוביאלי, ניהול סיכונים ועוד. ויש לי ניסיון רב בליווי מפעלי מזון ביישום דרישות תקני בטיחות מזון, ליווי בהתמודדות עם תקלות בנושאי בטיחות מזון, ליווי להקמת מפעלים וקווי ייצור.

עקרונות מנחים בעבודתי
  • יצירת מערכת ניהול איכות אחת המשלבת את נושאי האיכות, בטיחות המזון ודרישות תקנים נוספים כגון איכות סביבה, בטיחות וגהות וכד'.
  • כתיבת נהלים בהתאם לתרבות העבודה של המפעל ובאופן אשר תורם לפעילות המפעל.
  • התבססות על מערכות הניהול הקיימות והימנעות מתוספות "ביורוקרטיות" שאינן חיוניות לעמידה בדרישות התקן.
  • מתן דגש לערך מוסף אשר תומך בהמשך התפתחות המפעל.