דרישות נוספות בתקן ISO15378 בנושאי ניהול סיכונים:
סעיף C.3.5- שיטות נוספות לניתוח סיכונים המותרות בתקן.מהות הדרישה:
1) שיטת FMEA (+ שיטת FMECA) – שיטה לדירוג סיכונים ע"י סבירות ההיתכנות + החומרה (+ יכולת הגילוי ב FMECA) וקביעת תוכנית פעולה למתן מענה לסיכונים מעל לרמה המוגדרת. 2) שיטת FAT (ניתוח שרשרת הכשל) – שיטה המיועדת לניתוח סיכונים אשר זוהו בשיטות אחרות. התוצאות מוצגות באופן גרפי/ויזואלי בצורת עץ/סולם של התממשות הכשל. השימוש העיקרי ב FAT הוא לצורך הצגה ויזואלית המאפשרת הבנה קלה של שרשרת האירועים היכולה לגרום לכשל ולהבנת אופן "ההתנהגות של המערכת". 3) שיטת ה HAZOP חקר סיכונים וביצועים – מHAZOP היא שיטה מקבילה ל FMEA ומבוססת על ההנחה שסיכון מתרחשת כשילוב של הסכנה וסטייה משיטת הביצוע המאושרת. השיטה כוללת סקירה מתודולוגים של הסכנות וכשלים אפשריים בביצוע השיטה. השיטה יכולה להיות מיושמת בתהליכים בעלי השפעה משמעותית על איכות המוצר כגון סטריליזציה. 4) שיטת HACCP ניתוח סיכונים ונקודות בקרה קריטיות – שיטה מתודולוגים להערכת סיכונים ביולוגיים, כימיים ופיזיקליים + הגדרת נקודות הבקרה הקריטיות למניעת הסיכונים הנ"ל + הגדרת גבולות הבקרה + הגדרת אמצעי הבקרה והניתור + אמצעי מניעת שחרור של המוצר החורג מהגבולות.
*חשוב לציין כי הערך נכתב כנקודות למחשבה ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי.